(Video) Sfântul Iosif cel Milostiv – hramul Catedralei Mitropolitane din Iași   

Miercuri 26 ianuarie, la Catedrala Mitropolitană din Iași a avut loc Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Sfântului Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei.

Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, Presfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor și un sobor de preoți și diaconi.

După citirea pericopei evanghelice Preasfințitul Părinte Antonie le-a vorbit credincioșilor despre viața Sfântului Iosiv cel Milostiv. Click aici pentru vizualizarea integrală a predicii. 

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a vorbit despre bunătatea Sfântului Iosiv, Mitropolitul Moldovei. Click aici pentru vizualizarea integrală a predicii. 

Sfântul Iosif cel Milostiv a fost Mitropolit al Moldovei și Bucovinei în perioada 1875 – 1902 și a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 2017.

Moaștele sale sunt așezate spre închinare în Catedrala Mitropolitană din Iași, alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Pe aceeași temă

Recomandările zilei