(Video) Slujitorul unicei parohii din ţară închinate Sfântului Simeon – Experiența isihastă în mileniul III  

2022 este proclamat de Patriarhia Română drept Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț. În ediţia specială de săptămâna aceasta a emisiunii „Ferestre către suflet” vorbim cu preotul Ioan Bârgăoanu, protopop de Oneşti şi paroh la singura parohie din ţară închinată Sfântului Simeon Noul Teolog, de la a cărui trecere la cele veşnice se împlinesc anul acesta 1.000 de ani (1022-2022).

Parohia Mănăstirea Caşin din comuna cu acelaşi nume, Protopopiatul Oneşti, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, organizează zilele acestea, în zilele de 15 și 16 februarie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un simpozion internaţional, dedicat anului omagial 2022 și cunoașterii lui Dumnezeu prin rugăciune. Evenimentul se va desfășura în format hibrid, fizic și online - transmis pe site-ul eprb.ro, al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Despre TAINA OMULUI - FIRESCUL RUGĂCIUNII şi experiența isihastă în mileniul III, într-un dialog emoţionant, la „Ferestre către suflet”

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Ferestre către suflet

Video de Lucian Apopei

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și