Volumul „Mitropolitul Iosif Naniescu 1875-1902” va fi lansat joia viitoare la Iași

5 Martie 2021 15:08 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Joi, 11 martie 2021, de la ora 11:00, în Sala „Sinaxar” a Ansamblului mitropolitan Iași, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” lansează volumul „Mitropolitul Iosif Naniescu 1875-1902”, publicat în colecția „Historica”. Autorul este părintele doctor Vasile-Lucian Goldan.

Conform www.editura.uaic.ro, alături de autor, invitații care vor vorbi la acest eveniment sunt pr. prof. univ. dr. pr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, cercetător științific dr. gr. I Andi Mihalache de la Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” Iași și prof. univ. dr. Constantin Dram, directorul Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Parteneri instituționali dunt Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Editura UAIC, Facultatea de Istorie, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”) și Mitropolia Moldovei și Bucovinei - Arhiepiscopia Iașilor.

Conform organizatorilor, volumul părintelui Vasile-Lucian Goldan reprezintă o expunere sistematică și obiectivă a personalității Mitropolitului Iosif Naniescu, a contribuției sale la revigorarea culturii și a vieții bisericești în Țara Românească şi, mai ales, în Moldova. Obiectivul cărții îl constituie suplinirea unei cercetări istorice veritabile cu privire la viața și activitatea mitropolitului moldovean în cadrul Mitropoliei Moldovei și Sucevei, analizând activitatea sa ce s-a desfășurat pe mai multe planuri: pastoral, cultural, administrativ și, nu în ultimul rând, politic.

Detalii oficiale despre lansarea volumului puteți găsi aici: https://www.editura.uaic.ro/evenimente/lansare-de-carte-mitropolitul-iosif-naniescu-1875-1902-de-vasile-lucian-v-goldan-joi-11-martie-2021-la-iasi/468/1

***

Părintele Vasile-Lucian Goldan (n. 1988, Iaşi) este licențiat în Teologie Ortodoxă (2012), Drept (2013) și Istorie (2015) și a urmat cursurile de master ale Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași. În anul 2017, a susținut teza de doctorat „Profil și specific misionar pan-ortodox în secolul al XVIII-lea”, obținând titlul de doctor în teologie ortodoxă. În anul 2018, susține teza de doctorat „Mitropolitul Iosif Naniescu 1818-1902” și primește titlul de doctor în istorie, în cadrul Facultății de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În perioada studiilor doctorale, a susținut mai multe conferințe naționale și internaționale (Heiligenkreuz, Viena, Osijek, Seul, Sankt Augustin, Bonn). În prezent, este cercetător postdoctoral al Facultății de Istorie din Iași.

De la același autor

Ultimele din categorie