Ziua Națională la Catedrală Mitropolitană din Iași: rugăciune și recunoștință pentru eroii neamului românesc

1 Decembrie 2020 14:52 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

În această dimineață, de Ziua Națională a României, 1 decembrie 2020, Biserica noastră s-a rugat pentru înfăptuitorii unității naționale a românilor din 1918. În cadrul sfintelor slujbe oficiate astăzi, clericii de la Catedrala Mitropolitană din Iași au înălțat rugăciuni pentru sufletele eroilor neamului românesc. 

Conform comunicatului transmis de Biroul de Presă al Patriarhiei Române, astăzi, de Ziua Națională a României, după oficierea Sfintei Liturghii, catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirești din ţară şi străinătate au săvârșit slujba de Te Deum pentru eroii neamului românesc, care prin jertfa lor luminată de credința în Dumnezeu și dragostea de țară, au înfăptuit unitatea naţională a românilor în anul 1918.

La Catedrala Mitropolitană din Iași, încă de la primele ore ale dimineții, ieșenii, cu tricolorul în mâini, au participat la sfintele slujbe oficiate cu prilejul Zilei Naționale. De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii, slujitorii au rostit ectenii și rugăciuni pentru sufletele eroilor neamului românesc.

102 ani de la Marea Unire

Data de 1 decembrie a fost adoptată ca Zi Națională după căderea regimului comunist în România, în anul 1990, și amintește de rezoluția Marii Adunări de la Alba Iulia, prin care atesta unirea tuturor românilor din Transilvania cu Țara Mamă, România. Din cauza restricțiilor cauzate de actuala situație medicală, evenimentele dedicate Zilei Naționale s-au desfășurat în mod restrâns.

De la același autor

Ultimele din categorie