Biserică ortodoxă din secolul la V-lea, descoperită la Ierusalim

18 Iunie 2015 13:19 Nicolae Pintilie Ortodoxia în lume

Arheologii au scos la iveală mai multe ruine și obiecte de cult creștine, provenite de la o biserică zidită în secolul al V-lea. Așa cum notează Christian Post, biserica din localitatea Beit Nekofa deține artefacte din epoca bizantină: lămpi cu ulei, vase speciale de sticlă, fresce și fragmente de marmură.

În Ierusalim, inima creștinismului, acolo unde Mântuitorul Iisus Hristos și-a întins mâinile pe cruce pentru mântuirea neamului omenesc, mărturiile credinței se găsesc la orice pas. Deși de multe ori sunt trecute cu vederea, aceste mărturii demonstrează, peste veacuri, că religia creștină a fost „acasă” în Ierusalim.

Acest fapt ni-l dezvăluie și ultima descoperire arheologică din orașul Sfânt. Arheologii au scos la iveală mai multe ruine și obiecte de cult creștine, provenite de la o biserică zidită în secolul al V-lea. Așa cum notează Christian Post, biserica din localitatea Beit Nekofa deține artefacte din epoca bizantină: lămpi cu ulei, vase speciale de sticlă, fresce și fragmente de marmură.

De la același autor

Ultimele din categorie