Am învins cancerul cu ajutorul Sfântului Nectarie!

Minuni - Vindecări - Vedenii

Am învins cancerul cu ajutorul Sfântului Nectarie!

    • Am învins cancerul cu ajutorul Sfântului Nectarie!
      Racla cu moaștele Sfântului Nectarie de la Mănăstirea Radu-Vodă, București / Foto: Oana Nechifor

      Racla cu moaștele Sfântului Nectarie de la Mănăstirea Radu-Vodă, București / Foto: Oana Nechifor

Am trecut cu bine prin 16 cure de chimioterapie, cu efecte secundare minore. Apoi a urmat operația, care a decurs extraordinar de bine, medicii au făcut minuni sub îndrumarea Sfântului Nectarie, căruia m-am rugat neîncetat să fie acolo și să ghideze mâna medicului. 

Mulțumesc, Sfântul meu drag și mult iubit, căci prin tine m-am apropiat din nou de Dumnezeu, am primit iertare și multă credință!

Mă numesc Miruna, sunt din București și până în noiembrie 2022 nu auzisem de Sfântul Nectarie și nu știam de Sfânta Mânăstire Radu Vodă. Lumea mea s-a schimbat pe 10 Noiembrie 2022, când am primit vestea pe care nimeni nu vrea să o audă vreodată: cancer de sân. În ultimii ani pierdusem conexiunea cu Dumnezeu, m-am îndepărtat de credință și în momentul în care am primit acest diagnostic am simțit că totul s-a sfârșit pentru mine, m-am simțit fără speranță. Au fost cele mai grele zile din viața mea, zile în care mă întrebăm neîncetat: de ce eu, de ce mi s-a întâmplat mie, ce vor face copiii mei fără mine. Eram furioasă pe Dumnezeu, eram disperată și îmi plângeam de milă neîncetat. Însă Domnul nostru Iisus Hristos nu m-a uitat și mi-a ghidat pașii către Mănăstirea Radu Vodă, către moaștele Sfântului Nectarie. Îmi amintesc perfect momentul în care am mers pentru prima dată la moaștele Sfântului și l-am rugat să mă ajute, să mă întărească în credință, să-mi lumineze drumul, să aducă în calea mea medici minunați și dedicați, sa facă o minune cu mine și să se roage Domnului pentru vindecarea mea. Am început sa merg foarte des, aproape zilnic, aici fiind singurul loc în care reușeam să îmi găsesc liniștea și speranța, locul în care sufletul meu primea aripi. Tot aici îl am și pe părintele duhovnic și voi merge neîncetat să aduc mulțumire și să mă rog pentru sănătatea mea și a familiei.

Minunile Sfântului Nectarie au început negreșit să apară: am regăsit puterea, am regăsit calea către Domnul și am primit liniște și speranță în suflet. De fiecare dată când mă rugam și îi ceream să-mi lumineze calea, primeam negreșit răspuns, apăreau oamenii potriviți, veneau anumite „semne” care aduceau cu ele răspunsuri la rugăciunea mea.

Am trecut cu bine prin 16 cure de chimioterapie, cu efecte secundare minore. În timpul tratamentului, în aprilie 2023 am hotărât să merg împreună cu soțul meu în Eghina. Îmi propusesem sa merg în vară, când aș fi terminat tot tratamentul, însă pentru că Sfântul a săvârșit minunea de a mă simți bine în chimioterapie, am plecat către Sfânta Mânăstire din Eghina între două cure de tratament, rugându-mă neîncetat să călăuzească pașii noștri, să ne ajute sa ajungem cu bine. Totul s-a așezat perfect, am mers la mormântul Sfântului și la sfintele sale moaște și i-am mulțumit pentru tot ce a făcut pentru mine, rugându-mă pentru reușita tratamentului și a operației.

Apoi a urmat operația, care a decurs extraordinar de bine, medicii au făcut minuni sub îndrumarea Sfântului Nectarie, căruia m-am rugat neîncetat să fie acolo și să ghideze mâna medicului. Deși eu sunt o persoană cu toleranță scăzută la durere, nu am avut nicio durere după operație, absolut niciuna. Am știut că este minunea Sfântului – nu aș fi crezut niciodată că după o intervenție majoră ar fi posibil să nu simți deloc durere! La câteva zile de la operație am putut merge la slujba de Maslu de la Sfânta Mânăstire Radu Vodă și am continuat să merg, rugându-mă pentru vindecarea mea completă. 

Pentru mine, aceste minuni au devenit un fundament puternic de încredere, credință și speranță. Acum știu pe propria mea piele ce minuni săvârșește Sfântul Nectarie și Domnul Iisus, atunci când ne rugăm și cerem iertare pentru păcatele noastre. Am simțit iubirea Domnului Iisus, L-am simțit mereu lângă mine.

Deși medicul chirurg mi-a spus că a mai găsit acolo tumoare, eu m-am rugat neîncetat și simțeam ca biopsia va veni curată. Și da, așa a fost rezultatul, a fost extraordinar: Am învins! Corpul meu este sănătos. Slavă Domnului!

La sfârșitul lui august am revenit în Eghina pentru a-i mulțumi Sfântului Nectarie pentru minunea vindecării mele. Am mers de data aceasta cu toată familia: soțul și cei doi copii. Ne-am rugat și am mulțumit pentru tot ce a făcut pentru mine și pentru noi ca familie. I-am promis ca voi reveni cât de des pot la Sfânta sa Mănăstire din Eghina, un loc minunat și drag sufletului meu.

Trăiesc, sunt vindecată și neîncetat mă voi ruga și voi mulțumi Domnului! 

Mulțumesc, Doamne Dumnezeul meu! Mulțumesc, Sfântă Fecioară Maria! Mulțumesc, Sfinte Nectarie! Doamne, miluieste-ne!

Domnul Hristos a spus: „Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face!” Deci, rugați-vă Domnului cu credință și speranță și cereți ajutorul Sfântului Nectarie! Minunile sale nu vor întarzia să apară!

(Mărturie primită pe adresa redacției, decembrie 2023)