Cartofi înveliți în bacon, la cuptor
O mâncare deloc pretențioasă, care poate fi preparată rapid. Astfel, veți sta mai puțin în bucătărie, și mai mult alături de familie.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de cartofi, mici, ideal alungiți, pot fi și cartofi noi
- fâșii de bacon, poate fi și afumat (aprox 6-8)
- sare și piper
- o mână cu salvie uscată
- o lingură cu ulei de rapiță presat la rece
- scobitori.
Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă cu sare până se înmoaie pe trei sferturi.
Se scurg apoi de apă și se taie în jumătate, pe lung.
Fiecare bucată de cartof se înfășoară într-o bucată de bacon, care se fixează apoi cu o scobitoare.
Puneți cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Turnați deasupra uleiul în fir subțire, asezonați cu sare și piper, presărați salvia și dați tava la cuptorul preîncălzit la 200ºC pentru 30-40 de minute.
Când baconul este rumen și cartofii moi, stingeți focul și scoateți tava din cuptor.
Consumați ca atare, sau alături de o salată de sezon.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro