Căsătoria – în timpul studiilor sau după terminarea lor?

Căsătorie

Căsătoria – în timpul studiilor sau după terminarea lor?

Feriți-vă să rămâneți mereu întreținuți de părinții voștri. Vă pot ajuta, evident, dar să nu depindeți de ei. Dacă n-aveți încotro și arde tare, vă puteți căsători și în studenție, dar mai faceți și voi câte o activitate de asta, să câștigați un ban. 

Credeți că este mai bine să ne căsătorim în perioada studenției, la 20-22 de ani sau să terminăm mai întâi studiile și să ne stabilim financiar, apoi să ne căsătorim?

Chiar să vă stabiliți financiar nu, dar să aveți și voi ce mânca da. Viața adevărată a unui om, maturitatea în sensul deplin al cuvântului începe o dată cu libertatea financiară, deci cu autonomie financiară. Feriți-vă să rămâneți mereu întreținuți de părinții voștri. Vă pot ajuta, evident, dar nu să depindem de ei.

Dacă n-aveți încotro și arde tare, vă puteți căsători și în studenție, dar mai faceți și voi câte o activitate de asta, să câștigați câteun ban. Vă descurcați, dar să vă gândiți la asta. Până la stabilitatea financiară s-ar putea să vă căsătoriți la bătrânețe, pentru că unii n-au destui bani niciodată; știți pe ăia care caută milioane multe. Așa că: să munciți, copii, să vă întrețineți, să aveți ce mânca și de locuit e mai ușor când ești studentă. Sunt și cămine studențești pentru familiști, nu?

(Fragment din Conferința „Treptele iubirii – de la prietenie la căsătorie” susținută de Maica Siluana Vlad la Iași, 23 noiembrie 2017. Partea a II-a – Întrebări. Puteți urmări înregistrarea completă aici și prima parte aici.)

Vă mai recomandăm și: Cât de compatibile sunt studenția și căsătoria?

Oare chiar afectează căsătoria perspectivele profesionale?