Copiii sunt darurile lui Dumnezeu

Când oamenii se nasc şi Dumnezeu dăruieşte copii, să-L slăvească pe Dumnezeu. Dacă Dumnezeu nu dăruieşte copii, trebuie să se liniştească, să nu se tulbure din cauza asta.

Astăzi este un privilegiu ca cineva să aibă copii. Părinţii sunt mărturisitori. Când copiii cresc, atunci societatea îi „răpeşte”.

Părinţii îşi idolatrizează copiii. Îşi petrec toată viaţa în jurul lor şi se identifică cu aceştia. Asta este o greşeală. Bărbatul se însoţeşte cu femeia care îi este ajutor, pentru ca amândoi să reuşească desăvârşirea lor.

Copiii sunt darurile lui Dumnezeu, dar de multe ori, odată cu copiii, se naşte şi angoasa (în mintea părinților – n.r.) şi mintea se depărtează de la Dumnezeu. Însăşi firea (lucrare ziditoare şi născătoare a lui Dumnezeu) va conduce familia pentru a nu avea mulţi copii. Vor fi extenuaţi şi nu vor mai putea naşte mulţi copii.

Când oamenii se nasc, şi Dumnezeu dăruieşte copii, să-L slăvească pe Dumnezeu. Dacă Dumnezeu nu dăruieşte copii, trebuie să se liniştească, să nu se tulbure din cauza asta.

(Hierotheos Vlachos, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, Editura Sophia, București, 2011)

De la același autor

Ultimele din categorie