Ce este dincolo?

Cuvinte duhovnicești

Ce este dincolo?

    • cupola unei biserici
      Ce este dincolo?

      Ce este dincolo?

Eu cunosc foarte puțin despre ceea ce este dincolo de partea cealaltă a morții, dar un lucru știu cu siguranță...

Cândva, un om foarte bolnav, pregătindu-se să plece dintr-un cabinet de dispensar după o examinare medicală, s-a întors către medic și i-a spus:

– Domnule doctor, mi-e frică de moarte. Spuneți-mi, vă rog, ce este dincolo?

Cu o voce domoală, medicul i-a răspuns:

– Nu știu.
– Cum să nu știți?, ripostă pacientul cu o doză ridicată de amar în glas. Dumneavoastră, creștin fiind, nu știți ce este dincolo?

În tot acest timp, doctorul ținea mâna pe clanța ușii de la cabinet. Din partea cealaltă a ușii, se auzea un schelălăit acompaniat de zgârieturi. În momentul în care a deschis ușa, un frumos Golden Retriever a pătruns în cabinet, sărind direct în brațele doctorului, lăsându-i câteva urme vizibile pe halatul alb, curat ca neaua. Fiecare mișcare a câinelui trăda o imensă bucurie. Adresându-se pacientului, doctorul i-a spus:

– Ai văzut ce-a făcut cățelul meu? Niciodată nu a mai intrat în acest cabinet. Nu știa ce este înăuntru. Nu știa nimic cu excepția faptului că stăpânul său se afl ă aici și, când ușa s-a deschis, a intrat fără nicio frică. Eu cunosc foarte puțin despre ceea ce este dincolo de partea cealaltă a morții, dar un lucru știu cu siguranță. Știu că Stăpânul și Domnul meu este acolo și asta mi-e de-ajuns...

*** Fragment din volumul „Dumnezeu este dorul dintre două liturghii”, semnat de Pr. Ioan Bădiliță. Click AICI și comandă-l direct de pe site-ul Editurii Doxologia!

Citește despre: