Ce este doliul?
Ce semnifică doliul, când se poartă, de către cine şi de ce?
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Doliul este o perioadă de tristeţe şi suferinţă pentru pierderea cuiva drag. El implică o vestimentaţie închisă la culoare, ca simbol al durerii pentru cel adormit, însă şi un comportament adecvat situaţiei de faţă - printre altele nunta, ca celebrare a bucuriei nu este recomandată în această perioadă. Doliul presupune reculegere, compătimire şi mai ales rugăciune pentru sufletul celui răpost, pentru odihna sa veşnică şi milostenie pentru îndurarea lui Dumnezeu faţă de el. Doliu poartă rudele, prietenii celui răposat şi, în cazul rudelor apropiate, el ţine un an. În Biserică este recomandat ca văduvele să nu se recăsătorească şi să poarte doliu pentru soţii lor toată viaţa. Însă acest sfat nu este obligatoriu.
Pr. Ioan Valentin Istrati