Ce înseamnă sărbătoarea cu cruce neagră?

Întreabă preotul

Ce înseamnă sărbătoarea cu cruce neagră?

    • Ce înseamnă sărbătoarea cu cruce neagră?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Vili
întreabă:

Ce este crucea neagră? În acele zile în care este cruce neagră în calendar putem face munci în gospodărie?

25 Aprilie 2017

Sărbătorile din calendarul nostru sunt însemnate pentru diferenţiere cu cruce roşie sau cu cruce neagră. Cele cu cruce roşie sunt sărbători în care nu lucrăm, dacă nu avem obligaţia de a merge la lucru, şi în care mergem la biserică pentru rugăciune. Cele cu cruce neagră sunt sărbători în care cinstim cele ale sărbătorii, cu rugăciune către sfinţii pomeniţi în acea zi, dar putem lucra obişnuit. Diferenţa între sărbătorile cu cruce roşie şi cruce neagră este dată şi de bogăţia şi solemnitatea slujbelor, aşa cum le găsim în cărţile de cult, născute din evlavia credincioşilor pentru anumiţi sfinţi sau anumite sărbători.

Cătălin Suculiuc a răspuns:
25 Ianuarie 2020

Mulțumesc pentru informație ! Foarte multi nu cunosc acest lucru de aceea cred că ar fi bine ca după predica sa li se explice credincioșilor semnificația acestor sărbători . Mie mi-a fost utilă informația dar nu toți au acces la acest mijloc de comunicare . În speranța de a nu fi supărat pe nimeni încă o dată va mulțumesc !

Popescu a răspuns:
9 Noiembrie 2018

Multumesc pentru informație.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: