Ce pot face în condițiile în care prietenul a început să mă jignească des?

Întreabă preotul

Ce pot face în condițiile în care prietenul a început să mă jignească des?

    • Ce pot face în condițiile în care prietenul a început să mă jignească des?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Maria
întreabă:

Sărut mâna părinte, ce pot face în condițiile în care prietenul a început să mă jignească des? Am încercat să vorbesc cu el despre asta, dar la nervi nu se poate stăpâni.

23 Septembrie 2015

Soră Maria, „dragostea nu se poartă cu necuviință”, spune dumnezeiescul Pavel, Apostolul. Iubirea nu face casă bună cu astfel de comportament. Roagă-te pentru prietenul tău, dar trebuie să ai și o discuție cu el foarte serioasă din care să înțeleagă că o prietenie frumoasă,  bazată pe iubire autentică, presupune și respect reciproc. Fără această trăsătură fundamentală, relația nu poate și nu trebuie să dureze. Dacă recunoaște scăderea sa comportamentală și luptă să și-o corecteze este  semn bun, dar dacă nesocotește dorința ta justificată de a avea o relație decentă, atunci se cade să analizezi foarte serios, alături de duhovnicul tău, situația.

Cu bune nădejdi,

Pr. Mihail

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: