Ce să facem atunci când copilul se descurcă mai greu la școală?
Trebuie să avem o atitudine demnă faţă de faptul că odraslele noastre nu sunt foarte talentate, de faptul că pentru ele unele culmi de cercetare ştiinţifică sunt cu neputinţă de atins şi poate că nu ar trebui să devină filologi, ci teslari, dacă, aşa cum se spune, „au mâini de aur”.
Ce să facem atunci când copilul înţelege mai greu cele predate la şcoală?
Pe de o parte, trebuie să ne rugăm, pentru că ştim că, atunci când trebuie, Domnul ajută în mod tainic pe om. Să ne amintim chiar de Sfântul Serghie de Radonej sau de Sfântul Ioan din Kronştadt, care era să fie exmatriculat din Seminarul Teologic pentru că nu învăţa bine, dar care, datorită rugăciunilor mamei sale, a devenit un mare şi înţelept păstor al Rusiei.
Pe de altă parte, trebuie să avem o atitudine demnă faţă de faptul că odraslele noastre nu sunt foarte talentate, de faptul că pentru ele unele culmi de cercetare ştiinţifică sunt cu neputinţă de atins şi poate că nu ar trebui să devină filologi, ci teslari, dacă, aşa cum se spune, „au mâini de aur”.
O astfel de abordare a educaţiei poate fi mai folositoare sufletului copiilor noştri. De aceea, cel mai important pentru părinţi este să nu idealizeze posibilităţile copilului.
(Preotul Maxim Kozlov, Familia – ultimul bastion: răspunsuri la întrebări ale tinerilor, traducere din limba rusă de Eugeniu Rogoti, Editura Sophia, București, 2009, p. 258)
Pruncii noștri frumoși, asemenea îngerilor, trebuie să intre și ei în biserică de la vârste fragede!
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro