Ce să facem când simțim chemarea lui Dumnezeu
Dacă în timpul rugăciunii ia naștere această chemare, încetează rostirea rugăciunii și roagă-te potrivit acestei chemări, cu cuvintele tale sau fără cuvinte.
Chemarea – faptul de a te îndrepta către Dumnezeu are loc uneori nu dintr-o anumită nevoie, ci doar din dorința fierbinte de Dumnezeu. În orice măsură și în orice fel s-ar manifesta această chemare, niciodată nu trebuie să o lași nesatisfăcută, ci imediat să te îndrepți spre rugăciune și să te rogi în acea stare în care te-a găsit chemarea: dacă ești la lucru, în timpul lui să te și rogi; dacă citești, în mijlocul cititului să te rogi; dacă ești în mers, mergând, să te rogi.
Dar, desigur, este mai bine și mai roditor să stai într-un loc de rugăciune și să adopți o poziție de rugăciune dacă se poate. Dacă în timpul rugăciunii ia naștere această chemare, încetează rostirea rugăciunii și roagă-te potrivit acestei chemări, cu cuvintele tale sau fără cuvinte. (Sfântul Teofan Zăvorâtul)
(1000 de întrebări și răspunsuri despre viața duhovnicească - Alcătuite pe baza operelor Sfinților Părinți și ale nevoitorilor bunei credințe, Editura Cartea Ortodoxă, p. 264)
Fecioria duhovnicească este mai presus de fecioria trupească
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro