Ce viitor poate avea relația dintre un băiat ortodox și o fată de cult evanghelic?

Întreabă preotul

Ce viitor poate avea relația dintre un băiat ortodox și o fată de cult evanghelic?

    • Ce viitor poate avea relația dintre un băiat ortodox și o fată de cult evanghelic?
      Ce viitor poate avea relația dintre un băiat ortodox și o fată de cult evanghelic?

      Ce viitor poate avea relația dintre un băiat ortodox și o fată de cult evanghelic?

Daniel
întreabă:

Parinte, e mare pacat ca am o relatie cu aceasta fata? si care e pasul urmator? As dori sa o indrept pe calea cea dreapta. Si cum sa o fac? Ea zice ca nu se va lasa. Doamne ajuta!

18 Septembrie 2015

Frate Daniel, situația pe care ne-ai prezentat-o nu este foarte ușoară. Dacă te-ai îndrăgostit de o fată străină de credința ortodoxă, va fi foarte greu să faci casă cu ea. Numai să te gândești cât de greu îți va fi să postești, de vreme ce ea n-o s-o facă; cât de greu va fi să-ți așezi o icoană cu Maica Domnului în casă de vreme ce confesiunea ei detestă pe Maica Domnului și pe toți  Sfinții. Cum îți vei crește pruncii, de vreme ce ea, mamă fiind, va petrece mai tot timpul cu ei, probabil deprinzându-i obiceiurile ei, străine de sfânta noastră Ortodoxie?!

Și apoi, rânduiala Sfintei Taine a Cununiei prevede un lucru fundamental: mirele și mireasa trebuie să fie ortodocși. În genere toate cele șapte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe nu se pot administra decât membrilor Bisericii, adică ortodocșilor. Doar Taina Botezului se administrează celor ce nu sunt încă membrii ai Bisericii, tocmai prin aceasta ei devenind membri al trupului tainic al lui Hristos, Biserica.

            Cu bune doriri,

pr. Mihail

AM a răspuns:
20 Septembrie 2015

Casatoriile mixte si confesiunile diferite, devin ca o otrava sufletului pt. ambii parteneri in decursul anilor!

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: