Cui să ne rugăm pentru un copil care nu mănâncă mâncare gătită?

Doamne ajută! Am o fetiţă de 3 ani care nu vrea să mănânce nimic gătit. Nu mănâncă decât lapte, iaurt, brânză, pizza, cartofi prăjiţi, uneori jumătate de banană şi puţin măr. Când era bebeluş mânca pasat tot ce îi dădeam. Până într-o zi când a început să refuze tot, cu excepţia laptelui. Şi apoi nu a vrut să mai încerce decât alimentele menţionate mai sus. Aş dori să ştiu cărui sfânt să mă rog. Doamne ajută!

9 Martie 2013

Vă sfătuim să vă rugaţi Sfântului Eufrosin Bucătarul, însă şi Paraclisul Maicii Domnului este foarte important. Maica Domnului este ocrotitoarea tuturor copiilor de pe pământ. De asemenea şi Acatistul Sfântului Nicolae.
Ceva similar am păţit şi eu, poate nu la aceeaşi scară, cu fetiţa mea, care avea 2 ani şi ceva şi întorcea capul la orice mâncare, mai puţin lapte. Rugăminţi, enervare, stăruinţă, rugăciuni, plângere, maimuţăreală, nimic.
Până într-o zi în care maică-sa era plecată toată ziua la ore şi am rămas cu copiii. Am dat fetiţei mâncare gătită - fasole parcă - şi ea a întors, ca de obicei capul. Apoi nu i-am mai dat nimic vreo 6 ore. Plângea copilul de foame, striga papa papa, iar eu spuneam: nu mai este papa, ai întors capul, nu avem ce mânca. Pe la ora 6 seara, am scos fasolea şi am pus-o pe masă.
Copilul s-a repezit la mâncare, tremurând. A mâncat o farfurie imensă. De atunci niciodată nu a mai întors capul de la mâncare.
Nu sunt adeptul educaţiei spartane violente, însă o conştientizare a valorii mâncării şi o aducere cu picioarele pe pământ prin înţelegerea foamei, pot fi benefice.
Pr. Ioan Valentin Istrati
Pr. Ioan Istrati

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: copii

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons