Cui să ne rugăm pentru un copil care nu mănâncă mâncare gătită?

Întreabă preotul

Cui să ne rugăm pentru un copil care nu mănâncă mâncare gătită?

Lavinia
întreabă:

Doamne ajută! Am o fetiţă de 3 ani care nu vrea să mănânce nimic gătit. Nu mănâncă decât lapte, iaurt, brânză, pizza, cartofi prăjiţi, uneori jumătate de banană şi puţin măr. Când era bebeluş mânca pasat tot ce îi dădeam. Până într-o zi când a început să refuze tot, cu excepţia laptelui. Şi apoi nu a vrut să mai încerce decât alimentele menţionate mai sus. Aş dori să ştiu cărui sfânt să mă rog. Doamne ajută!

9 Martie 2013
Vă sfătuim să vă rugaţi Sfântului Eufrosin Bucătarul, însă şi Paraclisul Maicii Domnului este foarte important. Maica Domnului este ocrotitoarea tuturor copiilor de pe pământ. De asemenea şi Acatistul Sfântului Nicolae. Ceva similar am păţit şi eu, poate nu la aceeaşi scară, cu fetiţa mea, care avea 2 ani şi ceva şi întorcea capul la orice mâncare, mai puţin lapte. Rugăminţi, enervare, stăruinţă, rugăciuni, plângere, maimuţăreală, nimic. Până într-o zi în care maică-sa era plecată toată ziua la ore şi am rămas cu copiii. Am dat fetiţei mâncare gătită - fasole parcă - şi ea a întors, ca de obicei capul. Apoi nu i-am mai dat nimic vreo 6 ore. Plângea copilul de foame, striga papa papa, iar eu spuneam: nu mai este papa, ai întors capul, nu avem ce mânca. Pe la ora 6 seara, am scos fasolea şi am pus-o pe masă. Copilul s-a repezit la mâncare, tremurând. A mâncat o farfurie imensă. De atunci niciodată nu a mai întors capul de la mâncare. Nu sunt adeptul educaţiei spartane violente, însă o conştientizare a valorii mâncării şi o aducere cu picioarele pe pământ prin înţelegerea foamei, pot fi benefice. Pr. Ioan Valentin Istrati Pr. Ioan Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: