Fotbal

Întreabă preotul

Fotbal

Valentina
întreabă:

Urmăresc fotbalul şi sunt fană a echipei Manchester United. Lor li se mai spune şi "diavolii roşii " şi chiar au pe emblema lor asemanarea unuia. Este păcat să mă uit la meciurile lor şi să susţin echipa?

11 Mai 2011

Nu este păcat să te uiţi la un meci de fotbal. Este acolo pasiune, combativitate, spirit de echipă, talent, intuiţie etc. Dar nici o virtute nu e. De cele mai multe ori e o pierdere de vreme, o vreme în care am putea să ne rugăm, să citim ceva plin de înţelepciune, să facem o faptă bună, să ne plimbăm prin natură, să ne odihnim... Echipele îşi aleg astfel de simboluri pentru a atrage amatorii de paradoxal. Fotbalul e o sublimare a vechilor războaie, în care violenţa se converteşte în spirit combativ. Însă denumirea lor nu este deloc întâmplătoare. Astfel, influenţa demonică se poate răspândi şi în acţiuni aparent inofensive. Nu e acelaşi lucru să mănânci pizza de la Pizzeria Mamma mia sau de la Diavolo. De fapt cel viclean se insinuează discret în minţile, inimile şi comportamentul oamenilor. Astfel, adormiţi de publicitate, "diavol" devine luptător, talentat, viclean, puternic, campion. Ori noi ştim din Scriptură că diavolul e laş, imitator, pervers, marele looser al creaţiei. Încetul cu încetul începi să minimalizezi lucrarea lui de pierdere a veşniciei oamenilor şi să idealizezi aşa-zisele lui valori. Vă recomand ferm să găsiţi o echipă cu o emblemă care nu se referă la cel viclean. Şi între noi fie vorba, există echipe cu un fotbal mult mai frumos decât Man United. pr. I. Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!