Judecarea aproapelui

Întreabă preotul

Judecarea aproapelui

raluca
întreabă:

Unde se termină atragerea atenţiei, dojana, observaţia, şi unde începe judecarea aproapelui? Care este diferenţa dintre ele şi cum e mai bine să procedăm atât în cazul în care cineva ne face rău direct, cât şi când este o greşeală care afectează o comunitate mai largă de oameni?

11 Iunie 2012
Dojana şl observaţia se face de către cineva care are acest drept. De obicei avem dreptul să ne dojenim copiii, fraţii, cei dragi. Nu avem dreptul să atragem atenţia oricui. Dacă avem o funcţie de răspundere, atunci este de datoria noastră să semnalăm disfuncţia. Totul este ca această observaţie să fie făcută cu iubire şi cu responsabilitate, fără a jigni sau ofensa pe cineva, căutând îndreptarea. Nu putem să nu observăm anomaliile din societate, însă judecarea aproapelui înseamnă ură, înverşunare, răutate. Trebuie să existe un echilibru între dreptate şi iubire, între îndreptare şi mângâiere. Pr. Ioan Valentin Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!