Muzica

Întreabă preotul

Muzica

ț
întreabă:

Vă mulţumim mult pentru radio doxologia, mai ales pentru slujbele de la catedrală! Azi la 13.00, la radio doxologia, am avut ocazia să ascult un fragment din Gică Petrescu, "Căsuța noastră". Foarte frumoasă melodie. Dar m-a dus cu gândul la o întrebare simplă: ce o face pe această melodie să fie eligibila la un radio creştin? Vă provoc să ne spuneţi din punct de vedere creştin, care e mesajul pe care-l transmite. De asemeni, ce e necreştinesc în mesaj. Care sunt criteriile prin care un creştin ar trebui să-şi aleagă muzica pe care o ascultă?

30 Mai 2011

Cântecul "Căsuţa noastră" este o melodie veche, cunoscută de imensa majoritate a românilor. În ea este cântată iubirea frumoasă din sânul unei familii, instituţie de drept divin, întemeiată de Dumnezeu prin Taina Cununiei. Nu există nimic obscen, indecent, imoral în acest cântec. Deci mesajul lui de iubire este benefic. Cântecul este şi trist pentru că evocă o despărţire a celor doi, dar şi dorul celui care cântă. Un radio creştin cum e doxologia are multă muzică religioasă, dar şi populară, clasică etc. Evităm melodiile controversate, care aparţin unei spiritualităţi necreştine, cu mesaje imorale etc. Criteriile muzicii pentru un creştin sunt în mare cele de mai sus. Decenţă, talent mai ales, mesaj uman, melos, complexitate, spirit benefic. Orice fanatism sau laxism este periculos. Dacă vreţi mai mult citiţi editorialul meu "Trist dar adevărat" de pe portalul doxologia.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: