Prietenia cu familii de altă religie

Întreabă preotul

Prietenia cu familii de altă religie

familie de crestini
întreabă:

Putem fi prieteni cu familii de altă credinţă, să luăm masa împreună, să sărbătorim anumite evenimente fericite din familia fiecăruia dintre noi, e bine sau nu ,ei nu ne influenţează negativ, ne respectă, noi la fel; trăim într-o ţară cu minoritate creştină, români puţini.

3 Mai 2012
Totul trebuie să treacă prin filtrul discernământului duhovnicesc. O prietenie cu familii de altă religie poate fi periculoasă pentru mântuire dacă are aspecte de prozelitism sau influenţă religioasă. În acelaşi timp nu putem ieşi din lume, Apostolii vorbeau numai cu păgâni, dacă s-ar fi închis într-o comunitate ar fi rămas marginali şi periferici. Dacă vorbiţi despre dragostea lui Hristos, prietenia cu familii din astea poate deveni o treaptă spre mărturie creştină. Totuşi e nevoie de atenţie şi de păstrarea credinţei, pentru că din propria experienţă nu există un "prânz gratuit" (spunea englezul) şi nu există prietenii neutre, ci întotdeuna e o influenţă. Depinde care. Recomand călduros prietenia cu români sau creştini ortodocşi, convorbirile despre credinţă, tradiţii, naţiune, patriotism, valorile perene româneşti etc. Pr. Ioan Valentin Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: