Rana din suflet şi ura

Am niste nelamuriri: Doresc sa stiu cum i se spune la acest pacat: de exemplu, in imaginatia (inchipuirea) mea imi imaginez ca imi ocarasc, batjocoresc, o injur, clevetesc, ii doresc moartea, blestem etc..., pe propria mama, sau frate, sora, sau vecina, ruda, colega, persoana de pe strada care o cunosc sau n-o cunosc. Cum trebuie marturisit acest pacat la spovedanie, spun ca am batjocorit si mentionez persoana (numele ei) sau simplu ca am batjocorit fara sa precizez pe cine sau spun ca in imaginatia mea am facut respectivul pacat dar repet, mentionez persoana sau nu. Se prinde aceste rautati persoanelor respective iar eu o sa platesc pt aceste "imaginatii" ? la care nu pot lupta contra lor. Sunt ranita de catre propria mama, familie care ei imi fac rau si nu pot trece peste ele cu toate ca m-am marturisit de ele si m-am si impartasit. Dati-mi niste sfaturi, va rog frumos, toate imi merg foarte rau si prost, n-am loc de munca de foarte mult timp si mama numai ma critica intruna crezand ca eu nu vreau sa lucrez, am o varsta si mereu se leaga de varsta mea batjocorandu-ma intruna ca la varsta mea n-am job, n-am familie, n-am nimic si sunt numai intretinuta iar pe restul fratii si altii oamenii care lucreaza tineri si batrani ii ridica in slavi si ma sicrimineaza mama in comparatie cu ceilalti frati incat eu de mult timp nu ma simt c-as fi fiica ei ci am ajuns sa ma indoiesc incat gandesc ca sunt adoptata (nu seaman deloc cu mama si cu fratii, sunt cu totul diferita fata de ei) si mai simt de parca eu nu fac parte din lumea aceasta, acest sentiment l-am avut din frageda copilarie.

19 Mai 2013

Dacă toate merg aşa de prost de foarte mult timp înseamnă: ceva fundamental trebuie schimbat în viaţa dumneavoastră.
Rugaţi-vă mai mult, mergeţi la un duhovnic bun care să vă dea un program de rugăciune, faceţi în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului, postiţi, căutaţi cu înfrigurare, constant şi mereu de lucru prin toate mijloacele posibile, AJOFM; internet, ziar, interviuri, intrebări directe etc.
Păcatul spus este păcatul urii din minte prin care ucideţi pe cei din jur în mintea dumneavoastră, e un păcat mixt de invidie, răutate, răzbunare etc.
Trebuie să terminaţi cu asta. Oricât de răi ar fi, sunt totuşi părinţii şi rudele dumneavoastră, rugaţi-vă pentru ei, explicaţi-le ce simţiţi, plângeţi pentru propriile păcate şi spovediţi-le şi rezultatele nu vor întârzia să apară.
Pr. I. Istrati

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: rană

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons