Cum poate fi pomenit un copilaș născut prematur, care se află încă în spital?

Întreabă preotul

Cum poate fi pomenit un copilaș născut prematur, care se află încă în spital?

    • Cum poate fi pomenit un copilaș născut prematur, care se află încă în spital?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Anonim
întreabă:

Cum poate fi pomenit în pomelnic un bebeluș născut înainte de termen, care se află în îngrijire în terapie intensivă și care va mai avea încă mult de stat, fiind foarte micuț?

1 Martie 2017

În atare situație, pruncul ar trebui fi botezat acolo la spital, chiar și în astfel de condiții dificile, folosindu-se rânduiala Botezului la nevoie, urmând ca după ce condițiile medicale vor permite să se facă și restul slujbei Tainei Botezului. Așa pruncul ar putea fi pomenit la Sfânta Liturghie și ajutorul ar fi mult mai mare pentru el.

În cazul în care această rânduială nu se poate împlini, atunci să fie trecuți în pomelnic, la Sfânta Liturghie, părinții copilului „cu fiul, fiica lor”. Dumnezeu, Cel ce pe toate le știe, se va milostivi.

Cu nădejdi de bine, Pr. Mihail

Alexandra a răspuns:
1 Martie 2017

Cu toata inima va spun sa botezați copilasul acolo la pterapia intensivă, preotul de acolo de la maternitate cu siguranta face botezuri acolo; si eu avut copilasul la terapie si nu era prea bine, si imedialt după ce l-am botezat si-a revenit încetul cu încetul, Dumnezeu e mare

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: