„Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în Rai”

Tâlharul a mărturisit pe cruce dumnezeirea și nepăcătoșenia desăvârșită a Domnului Iisus. Astfel, cel care, cândva, își alesese cu bună știință ca meserie uciderea și prădarea celor lipsiți de apărare a devenit în acea clipită părtaș al fericirii Raiului.

Tâlharul cel înroșit de sânge omenesc a mărturisit pe cruce dumnezeirea și nepăcătoșenia desăvârșită a Domnului Iisus, Care era răstignit împreună cu el. Ascultați uimitorul răspuns pe care l-a primit de la Fiul lui Dumnezeu și minunați-vă: „Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în Rai” (Luca 23, 43).

Pentru dragostea sa de adevăr, pentru credința înflăcărată în Fiul lui Dumnezeu și pentru mărturisirea fierbinte a sfințeniei Lui, pentru întoarcerea cu toată inima spre El, pentru adâncul nemăsurat al pocăinței sale, în care nici n-a îndrăznit să ceară iertarea cumplitelor sale păcate, pentru osândirea de sine bărbătească – cel care, cândva, își alesese cu bună știință ca meserie uciderea și prădarea celor lipsiți de apărare a devenit în acea clipită părtaș al fericirii Raiului.

(Sfântul Luca al CrimeeiLa porțile Postului Mare, Editura Biserica Ortodoxă, București, 2004, pp. 66-67)

De la același autor

Ultimele din categorie