Ajutorul de Sus împlinește toate eforturile noastre

Cel ce dorește și se ostenește să rodească cuvântul dumnezeiesc trebuie să se roage cu râvnă ca Domnul Însuși să rodească și să desăvârșească în inima lui cuvântul Său (Matei 7, 7-8). „Doamne, Iisuse Hristoase, Cuvântul fără de început al Tatălui Tău, ajută-ne!”

Neputincioasă este osteneala omenească lipsită de ajutorul dumnezeiesc. „Pământul” este cuvântul omenesc care nu poate să se unească cu semințele cerești și să aducă rod. Pentru aceasta este nevoie de puterea și ajutorul Ziditorului Ceresc, al Domnului Iisus Hristos, după cum Însuși spune: „Fără Mine nu puteți face nimic!” (Ioan 15, 5). De aceea, cel ce dorește și se ostenește să rodească cuvântul dumnezeiesc trebuie să se roage cu râvnă ca Domnul Însuși să rodească și să desăvârșească în inima lui cuvântul Său (Matei 7, 7-8).

Astfel și psalmistul cu mare râvnă se roagă, de-a lungul întregului Psalm 118, ca Însuși Dumnezeu să-l conducă pe căile poruncilor Sale și să rodească cuvântul Său. „Doamne, Iisuse Hristoase, Cuvântul fără de început al Tatălui Tău, ajută-ne!”

(Sfântul Tihon din ZadonskComoară duhovnicească, din lume adunată, Editura Egumenița, Galați, 2008, p. 91)

De la același autor

Ultimele din categorie