Cu ce frică și cutremur se cade să-și lucreze fiecare mântuirea!

La Judecată vor fi lucru de spaimă și mirare. Domnul va zice: „Nu vă cunosc pe voi” celor ce nu doar că au fost încredințați că sunt oameni ai lui Dumnezeu, ci au și părut astfel în ochii tuturor. Ce ne rămâne, dar?

Cu ce frică și cutremur se cade să-și lucreze fiecare mântuirea! Și cu câtă osârdie nefățarnică trebuie să-L roage pe Dumnezeu: „Inimă curată zidește întru mine, Dumnezeule, și duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele” (Psalmul 50, 11).

Iar la Judecată vor fi lucru de spaimă și mirare. Domnul va zice: „Nu vă cunosc pe voi” celor ce nu doar că au fost încredințați că sunt oameni ai lui Dumnezeu, ci au și părut astfel în ochii tuturor. Ce ne rămâne, dar? Ne rămâne doar să strigăm: „Cu judecățile pe care le știi, mântuiește-ne pe noi, Doamne! Însuți, precum știi, dă rânduială mântuitoare inimii noastre!”.

(Sfântul Teofan ZăvorâtulTâlcuiri din Sfânta Scriptură pentru fiecare zi din an, Traducere din limba rusă de Adrian și Xenia Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, 2011, p. 39)

De la același autor

Ultimele din categorie