Ne apropiem cu uşurinţă de omul bun şi milostiv

Dumnezeu este negrăit şi înfricoşător întru slavă şi măreţia Lui este de nepătruns. Totuşi, pe cât este de Măreţ, pe atât este de Bun şi Milostiv.

Toţi ne apropiem cu uşurinţă de omul bun şi milostiv, chiar dacă este o persoană importantă, căci bunătatea şi milostivirea lui ne atrag, iar nădejdea în milostivirea lui ne face uşoară apropierea de el. Toţi gândim aşa despre acel om: „Chiar dacă este vestit şi mare după rangul lui, totuşi el, deopotrivă tuturor celor sărmani, celor care se apropie de el şi celor care îi cer mila, le deschide uşa milostivirii”.

Creştine, cu atât mai mult trebuie să cugetăm aşa despre Domnul Dumnezeul nostru! Deşi El este negrăit şi înfricoşător întru slavă şi măreţia Lui este de nepătruns, totuşi pe cât este de Măreţ, pe atât este de Bun şi Milostiv şi, pe cât de necuprinsă este măreţia Lui, pe atât de nemăsurată este şi milostivirea Lui. „Îndurat şi milostiv este Domnul, îndelung-răbdător şi mult-milostiv. Bun este Domnul cu toţi şi îndurările Lui peste toate lucrurile Lui” (Psalmul 144, 8-9).

(Sfântul Tihon din ZadonskComoară duhovnicească, din lume adunată, Editura Egumenița, Galați, 2008, p. 49)

De la același autor

Ultimele din categorie