Puneți pe Dumnezeu pe primul plan!

Puneți acum pe primul plan a-I bineplăcea Domnului și rearanjați-le pe toate celelalte potrivit cererilor acestui unic țel și se va schimba starea voastră lăuntrică...

Domnul este aproape... Vine la fiecare și-i bate în inimă: oare va răspunde cineva? Dacă inima este un vas închis, cine-i de vină?! Pentru toate este vinovată lipsa noastră de bună credință față de adevărul pe care l-am cunoscut. Dacă n-ar fi așa, atunci toată lumea ar fi întotdeauna pornită pe calea Domnului. Și oare este mult ceea ce ni se cere?! Căci nu suntem străini cu totul de Domnul!

Doar că nu punem pe primul plan a-I bineplăcea Lui: nu este acesta primul nostru scop, ci este mai degrabă un fel de adaos. Căci țelul nostru este de a-i place lumii și obiceiurilor lumești. Puneți acum pe primul plan a-I bineplăcea Domnului și rearanjați-le pe toate celelalte potrivit cererilor acestui unic țel și se va schimba starea voastră lăuntrică... Totul va rămâne ca mai înainte... numai inima va fi nouă. Asta-i tot! Este mult, oare?!

(Sfântul Teofan ZăvorâtulViața lăuntrică, Editura Sophia, București, 2000, pp. 19-20)

De la același autor

Ultimele din categorie