Stăruiește în rugăciune!

Nu înceta să te rogi până ce nu primești ceea ce dorești. Sau mai degrabă, nici când primești răspuns la cererea ta să nu încetezi să te rogi. Înainte să primești răspuns, să te rogi, iar după aceea, să mulțumești.

Dacă cererea ți-a fost împlinită, mulțumește-I lui Dumnezeu. Dacă nu ți-a fost împlinită, nu te îndepărta de la El, ca să fii auzit. De asemenea, dacă L-ai supărat cu păcatele tale, nu deznădăjdui. Atunci când superi un om, dar imediat după aceea te duci și dimineața și la amiază și seara la el și îi ceri iertare, nu-i vei înmuia, oare, inima? Cu atât mai mult vei înmuia inima lui Dumnezeu, Care nu cunoaște răutate, dacă dimineața, la amiază și seara și în fiecare ceas Îi vei cere să Se milostivească asupra ta.

Să ia aminte la cuvintele mele cei care se roagă fără vlagă și se revoltă atunci când Dumnezeu întârzie să le împlinească cererile. Eu le zic: „Rugați-vă la Dumnezeu”, iar ei îmi răspund: „Ne-am rugat o dată, de două ori, de trei, de zece, douăzeci de ori și n-am primit nimic”. Nu înceta să te rogi până ce nu primești ceea ce dorești. Sau mai degrabă, nici când primești răspuns la cererea ta să nu încetezi să te rogi. Înainte să primești răspuns, să te rogi, iar după aceea, să mulțumești.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Problemele vieții, Editura Egumenița, Galați, 2007, pp. 188-189)

De la același autor

Ultimele din categorie