Un doctor ortodox credincios este ca un apostol

„Du-te la un doctor ortodox credincios, căci dacă el este credincios, atunci este ca un apostol. Iar la descântătoare și la șoptitoare să nu mergi, că astea-s treburi diavolești și la cei necredincioși să nu te duci, căci ai diavolului sunt ei.”

O dreptcredincioasă ne povestește:

Eu eram bolnavă mai tot timpul și nu puteam să țin un serviciu, ca să mi se stabilească un salariu. Bani însă îmi trebuiau, căci aveam de crescut copiii. Mergând la Părintele, l-am întrebat ce să fac, iar el mi-a răspuns:

– Tu ai să te lecuiești cu ierburi. Du-te la un doctor ortodox credincios, căci dacă el este credincios, atunci este ca un apostol. Iar la descântătoare și la șoptitoare să nu mergi, că astea-s treburi diavolești și la cei necredincioși să nu te duci, căci ai diavolului sunt ei. Lor li se ia harul vindecării și chiar dacă vor face o rugăciune, la sfârșit vor adăuga „al meu”. Căci de vei pune într-un butoi cu miere de albină numai o singură lingură de gaz, se va strica toată mierea.

De asemenea, cu cei necredincioși să nu te împrietenești, fiindcă dacă umbli în jurul unui butoi plin cu motorină te vei umple de mirosul lui și ușor te poți aprinde. Tot așa, de vei umbla cu cei necredincioși, singură te vei arde. Dumnezeu ne-a spus: cu cei aleși ales vei fi și tu. Să te ții de cei credincioși și îți va fi mult mai ușor în viață.

(Sfântul Lavrentie de la Cernigov. Viața, învățăturile și minunile făcute de Dumnezeu prin acest mare Părinte, Editura Credința strămoșească, 2003, p. 45)

De la același autor

Ultimele din categorie