Cere mereu de la Dumnezeu iertare și mântuire!

Pune-ți mâinile la ochi și cere de la Dumnezeu iertare și mântuire. Așa făcând, Mântuitorul Iisus te va ridica din prăpastia pierzării, căci El „a venit să caute și să mântuiască pe cel ce este pierdut”.

Dragă cititorule, nu uita! Începutul mântuirii tale sunt cuvintele: „Adame, unde ești?”, adică să-ți dai seama că ești pierdut în păcate și numai un Mântuitor te poate scăpa. Domnul te întreabă să-ți dai seama de starea sufletească în care te afli; să-ți dai seama că și tu esti un Adam înșelat sau o Eva înșelată de diavolul; să-ți dai seama că ești într-o prăpastie din care singur nu poți ieși. Despre Adam și Eva, Biblia ne spune că îndată după păcătuire și-au dat seama de starea lor păcătoasă și „s-au ascuns de rușine”.

Așa și tu, trebuie să-ți dai seama de starea ta păcătoasă. Numai aflând că te găsești în întunericul păcatelor, vei dori lumina; numai aflând și simțind că ești bolnav, se vor trezi în tine dorul, dorința și așteptarea unui Mântuitor al tău. Pune-ți mâinile la ochi și cere de la Dumnezeu iertare și mântuire. Așa făcând, Mântuitorul Iisus te va ridica din prăpastia pierzării, căci El „a venit să caute și să mântuiască pe cel ce este pierdut”.

(Preotul Iosif TrifaCitiri și tâlcuiri din Biblie, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2010, p. 105)

De la același autor

Ultimele din categorie