Rugăciunea lui Iisus – cuvânt cu putere multă

Când ne rugăm cu buzele noastre sau ascultăm o rugăciune citită de altcineva, ne împărtășim de energia cuvântului rugăciunii, a lui Dumnezeu. Deci, a ne ruga, a pomeni și a invoca numele lui Iisus Hristos este cel mai pozitiv lucru pe care îl putem face.

Cuvintele pe care noi le rostim zilnic, rele sau bune, sunt în final niște energii. Iar noi, cei care le rostim sau le auzim, deci le emitem sau le recepționăm, înmagazinăm în mintea noastră aceste energii, ne hrănim cu ele.

Spre exemplu, când pomenim numele satanei, înjurăm, blestemăm, acel nume al satanei este energie negativă, malefică prin excelență, este izvorul răului. Or, noi înmagazinăm în ființa noastră acele energii negative.

Însă, reversul acestor energii negative este pomenirea numelui lui Iisus, este rugăciuneaCând ne rugăm cu buzele noastre sau ascultăm o rugăciune citită de altcineva, ne împărtășim de energia cuvântului rugăciunii, a lui Dumnezeu. Deci, a ne ruga, a pomeni și a invoca numele lui Iisus Hristos este cel mai pozitiv lucru pe care îl putem face.

Numele lui Iisus deține prin excelență energiile pozitive ale Harului Duhului Sfânt. Cuvântul rugăciunii lui Iisus este cel mai puternic cuvânt, cel mai puternic nume atât pe pământ, cât și în Ceruri.

(Arhimandritul Ioachim PârvulescuSfătuiri duhovnicești, Sfânta Mănăstire Lainici, 2004, pp. 67-68)

De la același autor

Ultimele din categorie