Rugăciunile micului Iacov îl tămăduiesc pe fratele mușcat de șarpe

- Hristoase al meu, Te rog, fă ca otrava să se facă apă, ca să nu păţească ceva rău frăţiorul meu. Şi pedepseşte pe şarpele cel blestemat.

Era de nouă ani când l-au trimis, împreună cu fratele lui să treiere pe ogorul lor, în luna iulie. Acolo, pe fratele lui Gheorghe l-a muşcat un şarpe de mână şi a început să-l doară tare. Gheorghe striga după ajutor şi plângea. Dar lacov l-a mângâiat pe fratele său, i-a spălat rana cu apă şi, îngenunchind, a scos crucea cea mică de lemn, pe care totdeauna o purta la gât, a însemnat pe fratele său cu ea în chipul Crucii şi şi-a ridicat mânuţele spre cer, spunând:

- Hristoase al meu, Te rog, fă ca otrava să se facă apă ca să nu păţească ceva rău frăţiorul meu. Şi pedepseşte pe şarpele cel blestemat.

Peste puţin durerea a încetat şi veninul nu şi-a mai făcut efectul său vătămător. Şi nu numai atât. Şarpele s-a dat puţin în lături, a rămas nemişcat şi a murit.

(Stelian Papadopulos, Fericitul stareţ Iacov Ţalikis, stareţul Mănăstirii Cuviosului David, traducere de ieromonah Ştefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, Bucureşti, 2004, p. 46)

 

De la același autor

Ultimele din categorie