De ce s-a stins dragostea dintre oameni?

Cuvinte duhovnicești

De ce s-a stins dragostea dintre oameni?

    • De ce s-a stins dragostea dintre oameni?
      Foto: Pr. Benedict Both

      Foto: Pr. Benedict Both

Miezul creștinismului acesta este: iubirea de Dumnezeu și de oameni. În porunca iubirii de Dumnezeu și de oameni, zicea Iisus că „se cuprinde toată Legea și prorocii” (Matei 22, 40).

În vremurile noastre parcă s-a stins cu totul dragostea creștină. Se urăsc azi popoarele, se urăsc fiii aceluiași neam, se urăsc chiar și cei din aceeași casă. De ce s-a stins și se stinge mereu dragostea creștină între oameni? Răspunsul cel mai bun îl dă Apostolul Ioan, când zice: „Cine nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire” (I Ioan 4, 8). Dumnezeu este dragoste. Dumnezeu și Jertfa Fiului Său sunt izvorul iubirii; și când ai aflat cu adevărat acest izvor, ți se face și viața ta un izvor de iubire creștină.

Domnul Iisus a lăsat în lume evanghelia iubirii de oameni și, până va dăinui această lume, nu se va ivi o evanghelie mai minunată decât aceasta. Miezul creștinismului acesta este: iubirea de Dumnezeu și de oameni. În porunca iubirii de Dumnezeu și de oameni, zicea Iisus că „se cuprinde toată Legea și prorocii” (Matei 22, 40).

(Preotul Iosif Trifa, Mai lângă Domnul meu, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2003, p. 77)

Citește despre: