DMOPC18 a ajuns la final. Președintele Institutului „Sfântul Maxim Grecul” a anunțat înființarea Asociației Internaționale pentru Media Digitală și Pastorație Ortodoxă

Timp de patru zile (18-21 iunie), la Academia Ortodoxă din Creta, s-a desfășurat cea de-a doua Conferință Internațională despre Media Digitală și Pastorația Ortodoxă (DMOPC18). Întâlnirea s-a încheiat joi, 21 iunie, cu o cină oficială.

În cea de-a patra zi, Arhimandritul Chrysostomos-Grigorios Tympas din cadrul Arhiepiscopiei de Thyateira și Marea Britanie (Patriarhia Ecumenică) le-a vorbit participanților despre catehizarea pe internet, iar domnul Nikos Gouraros, președintele Institutului „Sfântul Maxim Grecul” și directorul executiv Pemptousia a prezentat câteva idei despre colaborarea dintre cei care fac pastorație ortodoxă în mediul digital.

„Organizarea prezenței Eparhiilor și a parohiilor pe rețelele sociale” și „Ortodoxia pe Instagram” au fost alte două teme aduse în atenția publicului de către Maria Loupidou, de la postul de radio și de televiziune 4E al Mitropoliei de Tesalonic și de către decanul Departamentului Mass-media al Universității Ortodoxe Ruse din Moscova, Elena Zhosul.

Tot joi, Nikos Gouraros a anunțat, în premieră, înființarea Asociației Internaționale pentru Media Digitală și Pastorație Ortodoxă precum și câteva detalii legate de statutul de organizare al asociației, tipurile de membri și alcătuirea unor comisii pe teme concrete.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată la acest eveniment de Pr. Nicolae Dascălu, consilier patriarhal coordonator, Pr. Andrei Atudori, director editorial Doxologia.ro, Bogdan Zamfirescu, directorul departamentului Media și comunicații al Arhiepiscopiei Iașilor, Pr. Daniel Corîu, reprezentantul Patriarhiei Române în Japonia, Pr. Prof. Constantin Coman de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București ș.a.

După cum este menționat pe site-ul evenimentului, scopul DMOPC18 a fost formularea unor linii directorii pentru implementarea propunerilor pastorale în domeniul digital. 

De la același autor

Ultimele din categorie