Întâlnire de lucru a Cercului pastoral-misionar Oraviţa-Anina

23 Octombrie 2015 19:23 Episcopia Caransebeşului

Zilele trecute, în Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” din Oraviţa a avut loc o întâlnire a preoţilor şi profesorilor de religie din Cercul pastoral-misionar Oraviţa-Anina.

În Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” din Oraviţa a avut loc o întâlnire de lucru a Cercului pastoral-misionar Oraviţa – Anina format din preoţi şi profesori de religie. În prima parte a întâlnirii s-a oficiat Slujba Vecerniei de către un sobor de preoţi, la finalul căreia a fost susținută o cateheză cu tema „Sfânta Scriptură”. În continuare, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru preoţii trecuţi la Domnul din parohiile aparţinătoare Cercului.

Tot în cadrul acestei întâlniri, Părintele Alin Remus Muntean, de la Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Anina, a prezentat ultimele două cărţi scrise de sfinţia sa. În cea de-a doua parte a întâlnirii, a fost susţinut un referat cu tema „Preotul – în Tratatul despre Preoţie al Sfântului Ioan Gură de Aur”. Pe marginea acestui subiect au fost purtate discuții, totodată dezbătându-se probleme pastorale din unităţile parohiale ale Cercului, precum și colaborarea acestora cu profesorii de religie şi cu instituţiile de învăţământ.

Sursa: http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/intalnire-de-lucru-a-cercului-pastoral-misionar-oravita-%E2%80%93-anina-2304.html

Ultimele din categorie