Manifestări prilejuite de hramul bisericii, în Parohia Moniom

6 Noiembrie 2015 23:01 Episcopia Caransebeşului

În perioada 6-9 noiembrie 2015, Parohia Moniom găzduiește o serie de manifestări religioase, culturale şi artistice, ocazionate de prăznuirea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Cu ocazia prăznuirii Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, Parohia Moniom, din Episcopia Caransebeșului, găzduiește, în perioada 6-9 noiembrie 2015, o serie de manifestări religioase, culturale şi artistice. Evenimentele puse sub numele „Credință și Cultură la Moniom”, vor începe vineri, în Sala de festivități a Centrului de tineret, printr-un seminar susținut de nutriționistul dietetician Maria Varga din Timișoara, cu tema „Fără răceli, cu o alimentație sănătoasă”. Sâmbătă, manifestările vor continua cu o cateheză interactivă „Să ne cunoaștem ocrotitorii!”, dedicată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Tot în acceași zi va fi oficiată Slujba Parastasului, la cimitirul satului, pentru toți slujitorii bisericii din Moniom, iar, în continuare, la biserică va fi săvârșită Vecernia cu Litie.

În ziua hramului, duminică, 8 noiembrie, preotul împreună cu credincioșii vor cinsti pe ocrotitorii bisericii prin oficierea Sfintei Liturghii. După sfânta slujbă va avea loc un Concert susținut de corul de copii „Alegretto” al Liceului de Artă din Reșița, dirijat de Sabin Păuța. La orele după-amiezii se va săvârși și Taina Sfântului Maslu.

Evenimentele dedicate hramului se vor încheia luni, 9 noiembrie, prin oficierea Sfintei Liturghii, iar la orele serii printr-o Șezătoare literară, cu tema „Moniomeni de ieri și de azi”, desfășurată în Sala de festivități a Centrului de tineret.

Sursa: http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/manifestari-prilejuite-de-hramul-bisericii-in-parohia-moniom-2320.html

Ultimele din categorie