Moment aniversar în Episcopia Caransebeșului

29 Februarie 2016 23:44 Episcopia Caransebeşului

Duminica a XXXIV-a după Rusalii a constituit pentru Episcopia Caransebeșului un moment de bucurie, marcându-se 10 ani de slujire și dăruire în istorica eparhie a Banatului Montan.

Astfel, Preasfințitul Părinte Lucian, cel care a fost instalat în 26 februarie 2006 Episcop al Caransebeșului, a slujit la Catedrala Episcopală Învierea Domnului și Sfântul Ilie Tesviteanul din Caransebeș, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, format din părinții consilieri și inspectori de la Centrul Eparhial, precum și protopopii celor patru protopopiate și părinții profesori de la Seminarul Teologic Episcop Ioan Popasu din Caransebeș, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea și Darius Herea.

La sfânta slujbă au fost prezente autorități centrale, județene și locale, reprezentanți ai principalelor instituții din județul Caraș-Severin, precum și foarte mulți credincioși. După Sfânta Liturghie s-a oficiat un Polihroniu pentru cel de-al IX-lea episcop al Caransebeșului, iar la final părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial a dat citire unui mesaj cu acest prilej.

Acest moment aniversar a fost marcat și sâmbătă, 27 februarie 2016, la Casa de Cultură George Suru din Caransebeș, unde administrația locală a organizat Concertul tradițional de primăvară susținut de Filarmonica din Timișoara și dedicat special ierarhului din Caransebeș.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie