Părintele Teofan Munteanu, duhovnicul Mănăstirii Nera, va conferenția la Oravița

30 Ianuarie 2016 21:22 Episcopia Caransebeşului

În Episcopia Caransebeșului, între 30 ianuarie și 6 februarie 2016, se desfășoară proiectul misionar intitulat „Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului”.

Primul proiect misionar important desfășurat în Episcopia Caransebeșului în anul 2016 – Anul omagial al educației religioase a tineretului ortodox, se va desfășura în perioada 30 ianuarie-6 februarie 2016. Evenimentele dedicate tinerilor, organizate cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian și reunite sub titlul Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului, se vor desfășura în mai multe localități ale județului și vor cuprinde o serie de manifestări cu caracter educativ, cultural și catehetic.

Activitățile au debutat sâmbătă, 30 ianuarie 2016, când tinerii din centrele de tineret ale eparhiei au participat la Sfânta Liturghie, dar și la cateheze și prezentări care au avut în prim plan viața și activitatea Sfinților Trei Ierarhi - ocrotitorii instituțiilor de învățământ teologic. De altfel, pe tot parcursul întregii săptămâni tinerii vor fi prezenți în biserici, vor participa la sfintele slujbe, ateliere de lucru și cateheze tematice susținute de preoții coordonatori.

Punctul central al manifestărilor îl va constitui Simpozionul cu tema „Tinerii ortodocși azi” care se va desfășura în trei orașe din județ: la Oravița, pe 1 februarie 2016, Caransebeș, pe 3 februarie, și Reșița, în ziua de 5 februarie. La prezentările și dezbaterile care vor avea loc în aceste orașe vor participa delegații de la toate centrele de tineret din eparhie, estimându-se prezența unui număr de aproximativ o sută de tineri cu vârste între 13-18 ani. Temele susținute în cadrul Simpozionului vor fi de actualitate și interes pentru participanți și vor fi moderate de reprezentanții Departamentului de tineret al Eparhiei Caransebeșului.

De asemenea, joi, 4 februarie 2016, va avea loc, la Oravița, o conferință duhovnicească dedicată tinerilor, cu tema Tinerețea - o „boală” care se vindecă, susținută de părintele Teofan Munteanu – duhovnicul Mănăstirii Nera, la care sunt așteptați să participe tineri din tot județul.

Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului se desfășoară în contextul Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox - 2 februarie 2016, sărbătoare instituită încă din anul 1992 de către Organizația Mondială a Tineretului Ortodox - Syndesmos.

Sursa: http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/zilele-tineretului-ortodox-in-episcopia-caransebe%C8%99ului-2421.html

Ultimele din categorie