Este indicat să facem în timpul sarcinii închinăciuni și metanii?

Întreabă preotul

Este indicat să facem în timpul sarcinii închinăciuni și metanii?

    • Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Letitia
întreabă:

Doamne ajută! Îmi puteți spune, dacă știți, este indicat în timpul sarcinii să facem închinăciuni și metanii? Mulțumesc.

pr Andrei Atudori a răspuns:
3 Februarie 2015

Doamne ajută! Dacă nu există contraindicații medicale cu privire la activitatea fizică în timpul sarcinii, cel puțin în primele luni, nu văd nici o problemă ca o viitoare mamă să facă metanii și mai ales închinăciuni (care sunt mult mai ușor de făcut și nu implică un efort fizic prea mare). Sunt femei însărcinate care fac jogging sau merg la fel de fel de săli de gimnastică pentru a-și menține un anumit tonus fizic. Desigur, în ultimele luni de sarcină, lucrurile stau cu totul altfel. Dacă medicul își dă acordul pentru activitățile fizice în general și dumneavoastră vă simțiți bine eu nu văd nici o contradincație, atâta vreme cât păstrați o limită și sunteți permanent atentă la dumneavoastră și la prunc. Cred că ar fi bine să puneți accentul pe rugăciune, Spovedanie și Împărtășanie iar metaniile și/sau închinăciunile să le faceți dacă puteți și cât puteți. Domnul să vă binecuvinteze! pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: