(Video) „Astăzi Crucea se înalță”  

14 Septembrie 2017 15:13  |  Evenimente
video:   Adrian Sârbu

Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci a adunat la Catedrala Mitropolitană din Iași mulțime de credincioși. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de soborul preoților și diaconilor slujitori ai Sfintei Catedrale.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură.

De asemenea, în această zi, Protosinghelul Andrei Vinca, slujitor al Catedralei Mitropolitane, a fost ridicat la rangul de arhimandrit.

Astăzi creștinii sărbătoresc aflarea Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul și înălțarea ei solemnă în fața poporului de către Patriarhul Macarie al Ierusalimului, în ziua de 14 septembrie a anului 335. Biserica Ortodoxă a rânduit ca această zi să fie una de post, indiferent în ce zi a săptămânii ar cădea.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Adrian Sârbu

Pe aceeași temă

Centrul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja, în grija căruia se află 100 de vârstnici, are nevoie de sprijinul nostru! Deși au intrat în autoizolare dinaintea declarării stării de urgență, în ultima săptămână 3 dintre beneficiari și 7 dintre angajați au fost depistați pozitiv la testul pentru noul coronavirus, alți 15 aflându-se în izolare la domiciliu. La ora actuală, se află internați în Centru, alături de beneficiari, 35 dintre angajați.

Citește și