(Video) Botezul Domnului la Catedrala Mitropolitană din Iași  

6 Ianuarie 2018 15:35  |  Evenimente
video:   Adrian Sârbu

Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, Sărbătoarea Botezului Domnului a adunat la Catedrala Mitropolitană din Iași mulțime mare de credincioși.

Slujba Dumnezeieștii Liturghii a fost oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de soborul preoților și a diaconilor slujitori de la Catedrală.

După citirea Evangheliei, credincioșii au putut asculta cuvântul de învățătură al Părintelui Mitropolit, în care acesta a subliniat semnificația Dumnezeieștii Arătări (a Teofaniei) ce a avut loc la Botezul Domnului Hristos în râul Iordan.

În cadrul slujbei de sfințire a apei ce a urmat după Sfânta Liturghie, Înalpreasfințitul Părinte Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură numeroșilor credincioși prezenți pe esplanada din fața Catedralei, în care a evidențiat rostul și semnificația apei sfințite pe care o primim în mod deosebit la Bobotează.

În continuare, a avut loc sfințirea Aghiazmei Mari, rânduială specială săvârșită doar în această zi din ani, după care, Înaltpreasfințitul Teofan a stropit cu aghiazmă mulțimea de credincioși. De asemenea, apa sfințită a fost împărțită numeroșilor credincioși prezenți care astfel au putut duce binecuvântarea marelui praznic împărătesc al Botezului Domnului la casele lor.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Adrian Sârbu

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și