(Video) Conferință în cadrul zilelor Colegiului Sfântul Nicolae  

8 Decembrie 2017 10:29  |  Evenimente
video:   Adrian Sârbu

În cadrul Zilelor Colegiului Sfântul Nicolae de anul acesta, a avut loc în seara zilei de 7 decembrie 2017, conferința intitulată „Biserica și extremele politice. Lecțiile trecutului recent”. Invitații care au luat cuvântul în cadrul conferinței au fost Conf. Dr. Radu Preda – Președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Adrian Nicolae Petcu – Istoric și Cercetător în cadrul Arhivelor Comunismului. Dezbaterea a fost moderată de către Drd. Lucian Cîrlan – Universitatea Sorbona (EPHE - Paris).

Cum s-a raportat Biserica la extremele politice din perioada interbelica? A existat un discurs anti-comunist în rândul clericilor și laicilor ortodocși? Care au fost formele de rezistență în interiorul Bisericii în timpul comunismului ateu? Care sunt lecțiile trecutului recent pentru viața Bisericii? Cum poate Biserica sa citeasca semnele vremii și sa-și manifeste vocea profetica în lumea contemporana? Cum folosim libertatea ob?inuta prin jertfa din decembrie 1989? Exista tendințe totalitare în societatea de astazi? - Sunt doar câteva întrebari abordate de cei doi invitați, care au răspuns, de asemenea, și altor preocupări ale participanților la dezbatere, care au luat cuvântul în cea de-a doua parte, rezervată întrebărilor.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Adrian Sârbu

Pe aceeași temă

Centrul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja, în grija căruia se află 100 de vârstnici, are nevoie de sprijinul nostru! Deși au intrat în autoizolare dinaintea declarării stării de urgență, în ultima săptămână 3 dintre beneficiari și 7 dintre angajați au fost depistați pozitiv la testul pentru noul coronavirus, alți 15 aflându-se în izolare la domiciliu. La ora actuală, se află internați în Centru, alături de beneficiari, 35 dintre angajați.

Citește și