(Video) Mare sărbătoare la Mănăstirea Neamț  

Cea mai mare ctitorie ștefaniană, Mănăstirea Neamț, și-a serbat hramul joi, 25 mai, de praznicul Înălțării Domnului. Incinta mănăstirii a fost loc de întâlnire duhovnicească pentru miile de credincioși veniți din toată țara. 

Slujba aghezmei mici, urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Varlaam, Episcop Vicar Patriarhal, Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Râmnicului.

La finalul slujbei, starețul mănăstirii, Arhimandriul Benedict Sauciuc, a mulțumit tuturor pentru prezență și a amintit că Mănăstirea Neamț îmbracă haine de sărbătoare nu doar de Înălțarea Domnului, ci și în zilele de prăznuire ale celorlalți sfinți ocrotitori.

Întrucât această zi este dedicată și eroilor neamului românesc, ierarhii împreună cu preoții și diaconii slujitori au oficiat și slujba trisaghionului.

Pentru vizualizarea cuvântului de învățătură, click aici

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Constantin Comici

Recomandările zilei

Citește și