Grupul de preotese „Maria Stăniloae” din Arhiepiscopia Germaniei, Austriei și Luxemburgului organizează prima întâlnire

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului

Grupul de preotese „Maria Stăniloae” din Arhiepiscopia Germaniei, Austriei și Luxemburgului organizează prima întâlnire

    • Întâlnirea grupului de preotese al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului
      Grupul de preotese „Maria Stăniloae”

      Grupul de preotese „Maria Stăniloae”

În perioada 17-19 noiembrie 2023, la Zell-am-See, Grupul Preoteselor „Maria Stăniloae” organizează prima ediție în format fizic a întâlnirii grupului de preotese al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Centrul Bisericesc Românesc din München, Parohia Ortodoxă română „Maica Domnului Prodromița” și „Sfinții Mărturisitori Ardeleni” din Kufstein, Bischofshofen-Zell am See și Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Gheorghe și Sfântul Siluan” Tübingen și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Serafim, Mitropolit al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, și al Preasfințitului Sofian Brașoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului. 

Întâlnirea reprezintă un deziderat al membrelor, o evoluție firească a seriei de întâlniri online din anul 2022, pe care preotesele implicate le definesc drept oaze de comuniune, sprijin și întărire. Aceasta va prilejui dezbaterea cu tema „O călătorie în culisele vieții emoționale”. Sunt așteptate la eveniment aproximativ 33 de preotese și 18 preoți.

Evenimentul va debuta cu alocuțiunea Preasfințitului Episcop Vicar Sofian Brașoveanul, urmată de cele ale Prof. Univ. Dr. Adrian Opre și Lect. Univ. Dr. Dana Opre.  A doua zi va avea loc și o întâlnire cu Dr. Adrian Opre dedicată preoților cu tema „Consilierea pastorală – prelungire firească a actului catehetic și îndrumării duhovnicești”.

Grupul de Preotese „Maria Stăniloae” a luat ființă în anul 2022, fiind încredințat spre coordonare doamnei preotese Adina Gilla, urmărind organizarea unor întâlniri la nivel de protopopiate, întâlniri între familiile de preoți, cercuri biblice și întâlniri online pentru doamnele preotese, seminarii de formare, activități de catehizare dedicate preoteselor, precum și împărtășirea talanților acestora, spre folosul comunităților unde slujesc cu bucurie și jertfelnicie.

Citește despre: