Îmi doresc să rămân însărcinată. Pot purta pamblica binecuvântată, care a stat pe Brâul Maicii Domnului?

Întreabă preotul

Îmi doresc să rămân însărcinată. Pot purta pamblica binecuvântată, care a stat pe Brâul Maicii Domnului?

    • Îmi doresc să rămân însărcinată. Pot purta pamblica binecuvântată, care a stat pe Brâul Maicii Domnului?
      Foto: Anda Pintilie

      Foto: Anda Pintilie

Elena
întreabă:

Doamne ajută! De ceva timp ne dorim un al doilea copil, dar până în prezent nu s-a întâmplat această minune. Am făcut rost de Sfântul Brâu al Maicii Domnului, alături de Mir (untdelemnul sfințit) și aș vrea să vă întreb cum trebuie să îl port și cum trebuie folosit Mirul? Știu că trebuie să ținem post și să ne spovedim, dar în momentul când sunt cu soțul meu este păcat să port brâul? Mulțumesc frumos!

21 Decembrie 2016

Soră Elena,

În primul rând trebuie multă rugăciune și o viață de familie ordonată. Să te încingi cu smerenie și dragoste față de tot ce este sfânt și frumos. Când dorim în mod expres ceva de la Dumnezeu, trebuie să intensificăm rugăciunea și, după sfatul duhovnicului, să ne spovedim și să ne împărtășim mai des. Cât privește acel „brâu”, el are o valoare simbolică. Unii atât de mult au exagerat semnificația lui, încât l-au transformat într-un talisman. Nu acea bucată de ață face minuni, ci credința ta în ajutorul Maicii Domnului, susținută, bineînțeles, de stăruitoare rugăciuni.

Cu bune doriri,

pr. Mihail

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: