Ce facem când crucile din lemn de la morminte s-au deteriorat?

Foto: Crina Zamfirescu

Sărut mâna, părinte!

Vă rog să aveți amabilitatea de a mă sfătui cum e bine să procedeze familia în următoarea situație: la mormântul bunicilor mei există o cruce de marmură, pe care sunt inscripționate numele acestora. Crucile din lemn sunt foarte deteriorate, nu mai pot fi recondiționate. Trebuie să facem și cruci noi, din lemn? Sărut mâna și vă mulțumesc!

9 Iunie 2017

Raluca,

Nu trebuie să faceţi cruci din lemn dacă cele vechi s-au deteriorat. Sunt de ajuns cele din marmură. Cele care s-au deteriorat le puteţi pune undeva la marginea cimitirului, iar preotul responsabil de cimitir va şti ce să facă cu ele, pentru a nu fi profanate.

Raluca a răspuns:
9 Iunie 2017

Sarut mana. Doamne ajuta!

Andrei Ionel a răspuns:
10 Iunie 2017

Doamne ajuta!Sarutam dreapta Parinte drag!Multumim,Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze !!!

Lungu ioana a răspuns:
27 Noiembrie 2017

Ce trebuie sa fac sa inlocuiesc o cruce de lemn deteriorata. Mentionez ca nu exita altfel de cruce la mormant.

pr Andrei Atudori a răspuns:
7 Decembrie 2017

Doamne ajută!

„Deteriorat” este un termen foarte vag. În principiu, încercați să o reparați, să o vopsiți sau să procedați în orice alt fel cu putință pentru a o păstra. Dacă acest lucru este imposibil, atunci urmați sfatul de mai sus al părintelui arhim. Petroniu.

pr. Andrei

Sergiu a răspuns:
22 August 2018

cele din marmura sunt foarte scumpa cele turnate in piatra cu ciment reziista foarte mult si sunt in jur de 700 de lei

Toma a răspuns:
9 Mai 2018

Sarut mana parinte! Am si eu o intrebare pt dumneavoastra .Sotul meu a decedat acum 2 ani si jumatate, si vreau sa-i pun o cruce din granit ,dar din cauza problemelor financiare nu pot acum.Pot sa-i pun o cruce de marmura acum si cand voi avea bani s-o schimb ?Multumesc mult.

pr Andrei Atudori a răspuns:
10 Mai 2018

Doamne ajută!

Nu are importanță materialul din care este confecționată, important este să nu lipsească crucea de pe mormânt. Nu cred că este potrivit să investiți mai mult decât trebuie în fel de fel de „monumente” funerare. O cruce simplă și frumoasă și o „împrejmuire” „decentă” sunt suficiente, în rest folosiți banii pentru fapte de milostenie pentru sufletul soțului dumneavoastră.

Dumnezeu să îl odihnească!

pr. Andrei

Toma a răspuns:
10 Mai 2018

Va multumesc din suflet.Doamne ajuta!

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons