Ce înseamnă când mi se zbate un ochi? Are o semnificație rea sau asta e o superstiție?

15 Noiembrie 2018 Pr. Andrei Atudori superstitii
Foto: pixabay.com

Doamne ajută!

Părinte, vă rog să-mi spuneți dacă atunci când se „zbate ochiul” (ochiul drept, în cazul meu) are vreo semnificație „creștină”?

Vă mulțumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
15 Noiembrie 2018

Doamne ajută!

Cristina, faptul că ți se zbate un ochi nu are nici o semnificație „creștină” ci una ce ține de anatomie. 

Sindromul de fasciculaţie benignă sau sindrom Meige, pe românește „zbaterea ochiului” e cauzat de trei factori majori: stresul, oboseala și excesul de cafea. Găsești informații suficiente, pe internet, despre aceste reacţii ciudate ale pleoapei.

Asocierea acestei manifestări anatomice cu un soi de prevestire a viitorului (dacă ți se zbate ochiul drept ți se va întâmpla nu știu ce, dacă ți se zbate ochiul stâng ți se va întâmpla nu știu cum etc.) este doar o superstiție fără nici un fel de acoperire din punct de vedere duhovnicesc.

Sigur că „vrăjmașul ” îl poate ispiti pe om să creadă altceva însă asta nu este decât o altă capcană a lui. Iar calea spre a cădea în înșelarea lui e scurtă și simplă: ți se zbate ochiul = începi să crezi că ți se va întâmpla ceva rău = cazi în deznădejde = uiți de ajutorul lui Dumnezeu = diavolul se bucură. Nu păși pe calea asta!

Fii pe pace! Nu ochiul care ți se zbate îți „influențează” viitorul, ci felul în care alegi să trăiești fiecare clipă a vieții tale.

Spor în toate cele bune!

pr. Andrei

 

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons