Ce înseamnă cuvintele „greu îţi este să izbeşti cu piciorul în ţepuşă” (Faptele Apostolilor 9, 5)?

Mă aflu în impas. Nu pot descifra înțelesul versetului biblic unde Domnul Se adresează Sfântului Pavel: „Greu îţi este să izbeşti cu piciorul în ţepuşă” (Faptele Apostolilor 9, 5). Ce înseamnă?

Salutare din Madrid! 

Constantin

pr Andrei Atudori a răspuns:
30 Iunie 2016

Doamne ajută!

Constantin, aceste cuvinte au acest sens: așa cum este imposibil pentru cineva ca să dea cu piciorul într-o țepușă fără să se rănească, tot așa și cel care luptă împotriva lui Hristos nu are sorți de izbândă. Altfel spus: „Nu poţi lupta împotriva lui Iisus fără să te răneşti.” (după cum putem citi într-o explicație din traducerea Bibliei de mitropolitul Bartolomeu Anania).

Pavel îi persecuta pe creștini. Luptând împotriva lor, împotriva Bisericii, el lupta de fapt împotriva lui Hristos. Însă Domnul are pentru el o chemare și o misiune.

Îți doresc o lectură spornică și rodnică a Scripturii!

Bucurii de la Domnul!

pr. Andrei

Constantin a răspuns:
15 Iulie 2016

Va multumesc.Slava domnului.

Pr. Cezar Gorun a răspuns:
26 Iulie 2016

În acea perioadă în Palestina, mânarea animalelor de tracţiune se făcea prin împungerea lor cu o ţepuşă de câtre stăpânul care stătea în spatele lor, în căruţă (sau ce mijloc de transport folosea). Animalele înţepate loveau cu piciorul căutând să îndepărteze obiectul care le producea suferinţa. Nereuşind asta, erau nevoite să se deplaseze aşa cum voia cel care conducea căruţa.
Atitudinea creştinilor în faţa morţii şi a progonirilor au constituit tot atâtea ţepuşe pentru sufletul Sf. Ap. Pavel, pentru conştiinţa lui rabinică, încât, îndreptându-se spre Damasc (cu gândul de a-i prinde pe creştinii de acolo), nu face altceva decât să se îndrepte în braţele lui Hristos, spre misiunea pentru care Acesta l-a ales.

pr Andrei Atudori a răspuns:
4 August 2016

Mulțumesc, părinte, pentru această perspectivă, pe care nu o cunoșteam.

pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: undefined

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons