Ce pot face eu, ca mamă, să îmi ajut copilul cu autism?

Foto: Valentina Bîrgăoanu

Am un băiat cu autism, cu probleme mari în comunicare… El, la vârsta de 6 ani, nu vorbește mai deloc. Ce pot face eu, ca mamă, să îl ajut?

7 Iunie 2017

Soră Daniela, în primul rând să vă rugați mult Bunului Dumnezeu, să vă dea putere ca să duceți această cruce grea pe Golgota mântuirii dumneavoastră. Nu trebuie să renunțați nicicând la stăruitoare rugăciuni și nici la milostivirea lui Dumnezeu, Cel Care rânduiește pe toate cu un scop anume – chiar dacă, aparent, deciziile Sale sunt pentru noi de neînțeles. În același timp, apelați și la medicină și la specialiști, căci Isus Sirah ne îndeamnă: „Doctorului dă-i loc, că şi pe el l-a făcut Domnul şi să nu se depărteze de la tine, căci şi de el ai trebuinţă. Că este vreme când şi în mâinile lui este miros de bună mireasmă” (Isus Sirah 38, 12-13).

angela a răspuns:
8 Iunie 2017

Buna ziua, Daca aveti in localitatea D-voastra o scoala speciala sau o fundatie care se ocupa cu copiii cu autism, ar fi bine sa- l duceti ca sa beneficieze de sprijin de specialitate. Incercati, Doamne ajuta.

Constantin a răspuns:
9 Iunie 2017

Doamne ajuta, am trecut prin asta si trec.

Multumesti lui Dumnezeu zilnic pt fiecare gol in suflet deoarece are loc zilnic, plus sentimente de frustrare, parasire, nedreptate, te intrebi cu ce ai gresit etc .... uneori nu e nici una de mai sus, ci pur si simplu Dumnezeu are un plan foarte mare cu tine (cu noi), pt ca altfel fara acest „sindrom” ai fi cu mintea la bani, distractie, lauda cu copilul si toate magariile lumii.

Sunt doua variante:
1. nu accepti si te zbati ca pestele pe uscat si te chinui. Iar in final, asa va ramane si in plus mai pierzi si „cununa”.

2. accepti situatia (crucea), te rogi cu „Doamne Iisuse” (pe mine m-a ajutat extrem aceasta rugaciune cu metaniera de deget sau mana), va trece mai usor suferinta, vei castiga „cununa” muceniciei (da, asa se poate numi, un calugar zice vai de mine, dar familistul spune vai de noi), apoi vei avea ocazia la randul tau sa ajuti cu sfat pe altii ca noi si cuvantul tau va fi cuvant de foc pt altii (mult mai credibil si patrunzator decat ce ar spune un preot simplu) si in final ai surpriza... se poate ca Dumnezeu sa te extra rasplateasca cu ridicarea suferintei, adica sa se imbunatateasca starea copilului.

Iti spun asta cu mana pe inima si pe propria piele, daca faci ascultare si rabdare se va vindeca in final copilul. Noi am trecut prin iad, sa zic asa, abia iesiti din facultate si tineri la 25-26 ani... acum fata are 7.5 ani si e diferenta de la cer la pamant, fata de cand avea 2-3 ani.

Cerceteaza-l pe Sfantul Efrem cel Nou, citeste cartile lui cu minunile sale de pe net sau librarie, mergi la sfintele sale moaste.
Nu te panica deloc, e mai simplu decat crezi. Asculta-ma!

Daca vrei, ma poti contacta sa-ti spun mai multe: pcmarius21[a]yahoo.com .

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons